Назад до блогу
Майбутнє No Code розробки: або чому варто перейти на Webflow
Йосип Кобаль
@kobi.ua

В цьому матеріалі я розповім про платформу Webflow та як вона наразі змінює ринок цифрових продуктів в Україні.

Статті
Webflow
Майбутнє No Code розробки: або чому варто перейти на Webflow
Йосип Кобаль
@kobi.ua

Війна в Україні суттєво вплинула на креативні індустрії, зокрема, найбільших змін зазнали галузі маркетингу, реклами та графічного дизайну. Дослідження CASES, свідчить, що креативна індустрія отримала чимало викликів на цифровому ринку України.

Серед челенджів я хочу відзначити зміну стратегії в галузі No Code розробки. В цьому матеріалі я розповім про платформу Webflow та як вона наразі змінює ринок цифрових продуктів в Україні та починає дикутувати нові тренди для фрілансерів, UX/UI дизайнерів, продуктових команд та бізнесу.


Виклик

З початком війни пошук альтернатив Tilda був основним тригером для зміни стратегії No Code розробки для багатьох команд, а також бізнесу. Однак прийняття рішення на користь альтернативи, яка б задовільнила запити та потреби українського ринку є доволі складним процесом.

Які фактори впливають на команди під час прийняття рішення?

  • Функціонал та лімітації (чи відповідає платформа цілям та завданням проекту? які існують обмеження?)
  • Доступність навчання (як швидко отримати необхідні знання та навички)
  • Швидкість розробки (терміни продакшена нових лендінгів)
  • Масштабування продукту (вихід на нові ринки)
  • Маркетинг (чи має платформа інструменти для реалізації маркетингових завдань? чи доступні інтеграції з необхідними сервісами?)

Зміна стратегії на користь Less Code

Відповідно до поставлених цілей, я шукав платформу, яка не обмежуватиме мене у функціоналі, даючи змогу створювати веб-інтерфейси будь-якої складності.  

Основна ціль була знайти платформу, яка дає змогу запускати продукт так само швидко, але при цьому не лімітує бізнес та команди так, як це роблять No Code інструменти. У моєму списку альтернатив, дуже швидко, Webflow опинився на першому місці.

Чому Webflow?

Webflow – all-in-one платформа з можливістю візуального редагування коду, створення будь-якого кастомного дизайну та оптимізацією вашого цифрового продукту під SEO та маркетингові цілі. Створюйте приголомшиві веб-інтерфейси, лендінги, великі корпоративні сайти, блоги чи e-commerce проекти супершвидко та якісно.

Щоб детальніше розібратися, чому Webflow обирають дедалі більше дизайнерів та продуктових команд, давайте розглянемо основні переваги платформи.

Переваги Webflow

#1. Доступність.

Майже весь функціонал платформи доступний для безкоштовного тестування до самого моменту публікації проекту. Виняток становить функціонал інтеграції <кастомного коду>.

#2. Інтерфейс.

Керуйте своїм сайтом у зручному графічному інтерфейсі з доступом, як до дизайну, так і бази даних. Проектуйте та створюйте лендінги в інтерфейсі Webflow Designer, або ж редагуйте контент за допомогою Webflow Editor. Це дасть можливість командам ефективніше працювати над спільним проектом. Наприклад: поки дизайнер займається версткою, контент-маркетолог працює над наповненням.

#3. Гнучкість.

Забудьте про шаблони та однакові сайти. Завдяки зв'язці HTML тегів + CSS стилів ви зможете створити будь-який кастомний дизайн. Переносьте свій макет з Figma без перешкод та будь-яких обмежень.

#4. Адаптивна весртка.

Створюйте адаптивну верстку з неймовірною швидкістю (10х, ніж в аналогів) завдяки auto scale. Підготуйте свій макет для декстопу та вносьте мінімальні правки на решті брейкпоінтах.Webflow CMS. Створюйте бази даних та CMS колекції товарів в декілька кліків. Керуйте та змінюйте контент на сотнях сторінок одночасно. Автоматизуйте оновлення цих даних без залучення розробників.

#5. Living Style Guide.

Місце де живе твій дизайн, CSS стилі, елементи та компоненти. Задай необхідні параметри всього один раз і використовуй їх у всьому проекті, заощаджуючи в такий спосіб час на розробку нових сторінок.

#6. Кастомний код.

Підключайте будь-які бібліотеки з GitHub, налаштовуйте кастомні функції для окремих елементів вашого проекту, завдяки функції <custome code>. Розширюйте можливості вашого сайту без залучення розробників. Економте час та швидше релізьте новий функціонал.

#7. SEO friendly.

Крім дефолтних SEO налаштувань вашого проекту, Webflow додатково пропонує автоматичне створення sitemap а також мета-тегів для блог-постів. Крім цього Webflow має in-build систему сповіщень про помилки на сторінці, які ви можете переглянути у панелі Аудиту.

#8. 860+ готових інтеграцій.

Webflow легко інтегрується з популярними сервісами, рекламними кабінетами, соцмережами та трекерами аналітики. Налаштовуйте форми, автоматичні розсилки та багато іншого в декілька кліків.

Підсумки

Пошук альтернатив Tilda з початком війни, став для цифрового ринку України тригером до поступових змін стратегії No Code розробки на користь Less Code.

Такі інстурменти, як Webflow відкривають нові можливості перед дизайнерами,  продуктовими командами та бізнесом. Процес розробки стає дедалі менш лімітований, при цьому швидкість запуску продукту залишається такою ж самою.

У поєднанні з попереднім досвідом це все ще незначні зміни, але при правильній комбінації та послідовності таких інстурментів, цього вже достатньо, щоб незабаром ми побачили зміни на ринку цифрових продуктів та креативних професій.  

Ті стартапи та бізнес, який обирають новий вектор стратегії, можуть одного дня стати гігантами у цій галузі. А ті представники креативних професій, які вчасно опанують Webflow найзатребуванішими спеціалістами No Code розробки на найближчі роки.

Живий курс Webflow Developer
Мікро-група (лютий, 2023)
Парт-тайм · 9 тижнів · 19:00 – 20:30
ОЩ
Залишилось 4 місця
РеєстраціяРеєстрація

Останні матеріали